Preko 200 učenika iz 3 osnovne škole koji su u ovoj godini učestvovali na 5 ciklusa radionica čija je tematika bila prevencija nasilja i rodna ravnopravnost, likovnom konkursu „Digni svoj glas protiv nasilja“ i javnoj akciji „Breakdance je moj stil protiv nasilja“ okupili su se u ponedjeljak (17.12.2018.) u Domu omladine.

Tu su ih ugostili predstavnici Instituta „Perpetuum mobile“ koji su se sa učenicima družili u prethodnih 10 mjeseci u okviru projekta „Mladi promovišu zdrave stilove života“ koji se provodi u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Mladima se obratio i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je govorio kako da se učenici bore protiv nasilja i kako će oni na taj način direktno uticati na našu zajednicu. Sa njima se duržila i poznata banjalučka pjevačica i promoterka zdravih stilova života Vanja Mišić koja je uzela trenutak da se prisjeti žrtava vršnjačkog nasilja u BiH i na taj način pozove

Nakon druženja u Domu omladine, osnovce su ugostili u Gradskom pozorištu Jazavac gdje je posebno ovom prilikom za njih izvedena predstava „Trg ratnika“.

Nastavljamo se družiti sa učenicima i u narednom periodu kada ćemo u 3 osnovne škole organizovati još jedan ciklus od 5 radionica.

200 osnovaca napunilo Dom omladine
Tagged on: