Predstavnici Instituta Perpetuum Mobile, Ilija Trninić i Mreže M.O.C.A.R.T. RS, Biljana Andrijević održali su 12. maja sastanak u Vladi Republike Srpske sa Sanelom Dojčinović i Ratkom Suzićem iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Tokom sastanka razgovarano je o temama među kojima je bitno pitanje procedure uvođenja omladinskog radnika kao zanimanja. Sugerisane su smjernice koje će biti primjenjene za dalji rad, kao što su adrese značajnih institucija kojima se trebamo obratiti i smjer u kojem trebamo ići da na najbolji i najefikasniji način da dođemo do cilja. Postoje dva smjera za djelovanje. Prvi, koji su Institut Perpetuum Mobile i Mreža M.O.C.A.R.T. RS, kao što je preporučeno, već započeli sa visoko školskim institucijma sa kojim imamo dobru saradnju. Drugi je saradnja sa drugim relevantnim institucijama za postizanje cilja.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ajmo svi u u borbu (za profesiju „omladinskog radnika“)