Projekat Akademije za političke lidere/ke u BiH, nastavlja se kroz aktivnosti Alumnija, 10 generacije polaznika 2007. – 2016. Povodom toga, 19. i 20. jula 2017. godine, u Domu omladine, održan je prvi od tri planirana ovogodišnja sastanka.

Cilj ovogodišnjih aktivnosti Alumnija kao i ovog sastanka je da se da doprinos otvorenom političkom dijalogu a posebno uključivanju mladih. Alumni ne podržava i ne predstavljati bilo koju političku partiju ili političku frakciju u BiH, ali će inicirati model “mladi mladima” i uključivanje mladih u procese donošenja odluka i preuzimanje odgovornosti za budućnost.

Učesnici iz 18 gradova i 12 političkih partija, imali su priliku da razgovaraju i o EU integracijama sa Igorom Davidovićem, bivšim diplomatom i ekspertom za međunarodne odnose, koji im je na osnovu svog višegodišnjeg iskustva dao odgovore na neka pitanja. Definisane su aktivnosti koje će se realizovati u narednom periodu. Osmišljan je niz aktivnosti koje promovišu EU integracije, zapošljavanje, antikorupciju i ljudskih prava. Način na koji ćemo to zajedno raditi je sličan metodologiji TED konferencija i odvijaće se kroz aktivnosti projekta pod nazivom „T.A.L.K.S.“.

Ovaj projekat podržava Kancelarija za odnose s javnošću pri Ambasadi SAD-a u Sarajevu.

Više fotografija možete pogledati ovdje.

Akademija za političke lidere/ke u BiH se nastavlja
Tagged on: