Predstavljanje novog školskog programa za prevenciju rodno zasnovanog nasilja i promociju zdravih stilova života

Dvodnevni radni sastanak „Akreditacija Programa Y – Mladi – Inovativni pristupi u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova kod mladića i djevojaka – Sljedeći koraci“ CARE International Balkan i partnerskih organizacija Institut za razvoj mladih i zajednice „Perpetuum Mobile“ Banja Luka, Asocijacija XY iz Sarajeva i Snaga Mladih Mostar održan je u četvrtak (17.10.) i petak (18.10.) u Sarajevu. (više…)

POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA NA PROGRAM AKADEMIJA ZA POLITIČKE LIDERE/KE U BIH – 2019. 12. GENERACIJA

 „PERPETUUM MOBILE – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka provodi program „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ koji, u kontinuitetu, TRAJE OD 2007. GODINE i ima za cilj da osposobi mlade lidere/ke političkih partija i da podrži novu generaciju političara/ki koji će sarađivati u cilju unapređenja njihovih zajednica i društva u cjelini.  (više…)

Srednjoškolci iz Velike Kladuše tri dana učili o kulturnim vrijednostima u Banjaluci

Treća i finalna posjeta projekta “Connecting the Dots” održana je od petka (20.09.) do nedjelje (22.09.), a Banjaluku su posjetili srednjoškolci iz Velike Kladuše. Ova tri dana, zajedno sa svojim vršnjacima iz Banjaluke su učili o različitosti kulturnog nasljeđa Banjaluke i univerzalnim vrijednostima koje su zastupljene u religijama ovih prostora. (više…)