Poziv za studente/ice iz Sarajeva i regije – Akademija za političke lidere/ke iz BiH

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka jedanaestu godinu organizuje Akademiju za političke lidere/ke u BiH. Akademija je namijenjena mladim liderima/kama iz političkog i društvenog života starosti od 18 do 27 godina.Budući da se svaki modul održava u drugom gradu u BiH, ove godine 3. modul Akademije se realizuje u Sarajevu, u periodu 20 – 23. decembra 2018. Pozivamo studente/ice iz Sarajeva i regije (sa privatnih i javnih fakulteta) da se prijave na pohađanje Modula 3 Akademije. Tema modula je „Sprječavanje nasilnog ekstremizma i Evro-atlantske integracije“. (više…)

Održana radionica za preduzetnice iz Gradiške

Prva radionica za mlade preduzetnice, i sve one koje to žele biti, održana je u Gradišci u ponedjeljak (03.12.2018.) u prostorijama UG „Most“. Na ovoj radionici djevojke su imale priliku da steknu teorijska i praktična znanja o uspješnom pokretanju vlastitog biznisa, kreiranja biznis plana i na koji način prevazići probleme i izazove sa kojima se mlade preduzetnice često susreću. (više…)

Članovi/ice BMK Banja Luka ponovo iznenadili sugrađane/ke povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Članovi/ice Budi muško kluba Banja Luka su ponovo oduševili sugrađane/ke svojom flash mob akcijom povodom Narandžastog dana – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održanoj juče (26.11.2018.) na Trgu Krajine u Banjoj Luci.Preko 30 članova/ica uspjelo je privući veliku pažnju prolaznika i svojim plesnim performansom predstaviti im važnost koju život bez nasilja ima za njih. (više…)