Završen prvi modul Akademije za političke lidere/ke u BiH

Prvi modul Akademije za političke lidere/ke u BiH uspješno je realizovan u Banjoj Luci od 6. do 9. septembra. Na akademiji je učestvovalo 20 mladih političara kojima se pridružilo 10 studenata Univerziteta u Banjoj Luci.
Akademiju su svečano otvorili Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i Ilija Trninić, direktor Instituta „Perpetuum mobile“. (više…)

Poziv za studente iz Banja Luke i regije – Akademija za političke lidere/ke u BiH

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka jedanaestu godinu organizuje Akademiju za političke lidere/ke u BiH. Akademija je namjenjena mladim liderima iz političkog i društvenog života starosti od 18 do 27 godina. Program obuhvata razvoj kapaciteta i sticanje znanja iz oblasti društvenog i političkog života te sticanje vještina neophodnih za društveni i politički angažman. Akademija se realizuje kroz 4 tematska modula. (više…)

16 omladinskih lidera na studijskoj posjeti u Njemačkoj

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka i Mreža Omladinskih Centara za Animiranje, Razvoj i Trening (M.O.C.A.R.T.) Republike Srpske, u saradnji sa Rotary Clubom Wolfratshausen – Isartal i Rotary Clubom Banja Luka organizovali su i ove godine studijsko putovanje u Njemačku, u Jugendsiedlung Hochland, Königsdorf, u blizini Minhena za 16 omladinskih lidera iz nekoliko omladinskih organizacija iz BiH koja se održala 23.-27.7.2018. (više…)