Poziv na jednogodišnju volontersku praksu u Njemačkoj

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice raspisuje poziv za sve zainteresovane mlade osobe (uzrasta od 18 do 30 godina), držvljane Bosne i Hercegovine, da se prijave na program ESC – European Solidarity Corps (nekadašnji EVS – European Voluntary Servis) i uzmu učešće u jednogodišnjem volonterskom programu, koji će se održavati u mjestu Ostrhauderfehn, regija Donja Saksonija, Savezna republika Njemačka. (više…)

Inicijativa mladića predstavljena na OSCE-ovoj konferenciji u Beču

Aktivno učešće smo uzeli na konferenciji „Predanost – podaci – djelovanje“ koju je organizovao OSCE 06.-07. maja u Beču o borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Kao govornici na četvrtoj sesiji smo predstavili problematiku i aktivnosti projekta „Inicijativa mladića“ koju Institut „Perpetuum mobile“ realizuje u saradnji sa CARE International Balkans i partnerima. (više…)

Završen drugi ciklus razmjena – “Moj grad budućnosti”

Nastavljamo sa razmjenama srednjoškolaca u sklopu projekta „Moj grad budućnosti“. Srednjoškolci/ke iz Trebinja su u Gornjem Vakufu/Uskoplju, a srednjoškolci/ke iz Tuzle u Zvorniku proveli 4 dana (02.-05.05.) gdje su kroz zajedničke aktivnosti, oni i porodice domaćina, imali priliku da upoznaju drugačije vrijednosti koje su zastupljene u drugim dijelovima naše države. (više…)