Više od 20 000 razloga da promovišemo zdrave stilove života

Najbolji uzori za mlade su oni sami – jedni drugima!

Zahvaljujući tome što je naš Institut prepoznat od strane zajednice, ali i institucija kao važan partner u edukaciji mladih i promociji zdravih životnih stilova ostvarili smo uspješnu saradnju sa banjalučkim srednjim školama. Učenici su uzeli aktivno učešće u našim aktivnostima i dosegli smo brojke koje prelaze 20 000 ljudi u Banjoj Luci i šire koji su edukovani i spremni da žive zdravim životnim stilovima.

(više…)

SAOPŠTENJE 12. GENERACIJE AKADEMIJE ZA POLITIČKE LIDERE/KE U BIH

„PERPETUUM MOBILE – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka sprovodi program „Akademija za političke lidere/ke u BiH“, a u skladu sa trenutnom situacijom –

Polaznici 12. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH

Pozivaju sve građane/ke da

  • se u najvećoj mjeri pridržavaju preporuka i zaključaka nadležnih institucija, te da se ponašaju u skladu sa naredbama koje se odnose na trenutnu situaciju ;
  • podrže sve one koji su, u okviru svojih radnih mjesta, svakodnevno izloženi opasnosti kako bi se zdravstvena situacija poboljšala, a životni uslovi ostali dostojni svakog čovjeka.

Mole sve građane/ke da se uzdrže od svakog vida podizanja panike, te da svojim odgovornim i savjesnim postupanjem daju svoj doprinosu u prevazilaženju ove situacije.

Apeluju na sve one koji su umogućnosti da se odazovu akcijama pomoći onim građanima koji pripadaju rizičnoj grupi i to na način da ne ugroze ni sebe, ni druge.

(više…)

Banjalučke srednje škole promovišu zdrave stilove života!

I u 2020. godini promovišemo zdrave stilove života…

Upravo su zdravi životni stilovi i kultura dijaloga ujedinili učenike iz 16 banjalučkih srednjih škola. Dom omladine bio je popunjen do posljednjeg mjesta u ponedeljak 9. marta 2020. godine. Preko 100 mladih sa svojim profesorima, pedagozima, psiholozima i socijalnim radnicima prisustvovali su interaktivnom predavanju i radionici kreiranim po ,,Programu Y” koji je bio glavna metodološka osnova za realizaciju projekta pod nazivom ,,Kulturom dijaloga do zdravih životnih navika”.

(više…)