Izložba radova „Digni svoj glas protiv nasilja“ i javna akcija „Break Dance je moj stil protiv nasilja“ u okviru projekta „Mladi kreiraju zdrave stilove života“ održana je u petak (26.10.) u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u Banjaluci.

Autori likovnih radova su učenici koji su učestvovali na radionicama koje su vodili njihovi vršnjački edukatori, a čije teme su se bavile izražavanjem emocija, njihovim odnosom u društvu i borbom protiv nasilja. Ovi radovi predstavljaju viđenje osnovaca o temi nasilja – unutrašnje emocije žrtava i posljedice koje ono ima po pojedince.

Dodijeljene su i tri nagrade za najbolje radove, a to su bili: prvo mjesto – Sanja Divljak (O.Š. Sveti Ćirilo i Metodije iz Piskavice), drugo mjesto – Anđela Bošnjak (O.Š. Mladen Stojanović iz Bronzanog Majdana) i treće mjesto – Adriana Vuković (O.Š. Desanka Maksimović iz Dragočaja).

Nakon svečanog otvaranja izložbe, prisutnima su se obratili i mr Nikola Dorontić, socijalni psiholog i stručni saradnik Instituta „Perpetuum mobile“ koji je govorio o važnost uloge mladih u prevenciji nasilja i sistemu rada dnevnih centara. Gostima se obratila i stručna saradnica Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (UNDP), gospođa Branka Matić.

Za goste je nastupio i svoju priču o borbi protiv nasilja kroz ples predstavio plesni klub „Anonymous Crew“ iz Banjaluke, zajedno sa članovima neformalne grupe „Inicijativa mladih“.

Ostatak svog vremena, učenici su iskoristili kako bi se ponovo družili sa svojim edukatorima i članovima grupe „Inicijativa mladih“, koji su za njih pripremili neke zanimljive aktivnosti i igre.

Više fotografija možete pronaći na našem facebook albumu.

Ova aktivnost održana je u okviru projekta ReLoad – ”Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu” koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedninjenih nacija.

Izložba radova „Digni svoj glas protiv nasilja“ i javna akcija „Break Dance je moj stil protiv nasilja“
Tagged on: