Prethodnih par mjeseci vrijedno smo radili sa mladim ljudima koje smo prepoznali kao lidere i uzore u zajednici na usvajanju novih znanja i vještina koje su neophodne za aktivan omladinski rad.

Grupa mladih iz Kozarske Dubice imala je ideju da svojim sugrađanima, ali prvenstveno vršnjacima pruži kulturne i umjetničke sadržaje i na taj način oživi javnu scenu u ovoj opštini. Upravo ta ideja predanim radom prerasla je u ozbiljnu inicijativu i poziv zajednici – Omladinski centar na otvorenom. Prve aktivnosti održane su prethodnog vikenda, a posjetitelji su imali priliku pratiti raznovrsan i bogat program na kojem su se predstavili lokalni talenti. Događaj je svečano otvoren nastupima mladih pisaca, a nakon toga i svirkom koja je upotpunila atmosferu.

Bitno je istaći da se događaj organizovao poštujući sve propisane epidemiološke mjere iako je vladalo veliko interesovanje među sugrađanima. Veliko interesovanje vlada i od strane predstavništva Dubičana u inostranstvu koji su odlučili da podrže program i mlade i njihove ideje.

U narednom periodu ,,Omladinski centar na otvorenom’’ nastavlja sa aktivnostima i novim sadržajima za mlade u Kozarskoj Dubici.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Mladi osnovali ,,Omladinski centar na otvorenom’’ u Kozarskoj Dubici