Proteklog vikenda smo održali zanimljiv trening u oblasti omladinskog/socijalnog preduzetništva. Trening je održan kao dio projekta MedNet 2. Naš Institut partner je organizaciji OXFAM Italia zajedno sa organizacijama iz Tunisa, Maroka, Libana i Palestine.

Učesnici/ce treninga imali su priliku učiti od uspješnih mladih preduzetnika iz naše regije. Treneri su se pobrinuli prenijeti svoja znanja i iskustva, te pomoći mladima u razvijanju svojih preduzetničkih ideja i modela.

Omladinsko preduzetništvo predstavlja inovativan način u borbi protiv nezaposlenosti i doprinosi podsticanju mladih na aktivno učešće u društvu. Svi polaznici/e će putem individualnog mentorstva tokom naredna dva mjeseca imati priliku da usavrše svoje ideje i svoje ideje potencijalno sprovedu u djelo.

Projekat se realizuje u sklopu projekta MedNet 2, koji je finansiran od strane Regije Toskana, i projekta MobNet, finansiranog od strane Evropske komisije uz doprinose Regije Toskana, koje zajedno implementiraju Oxfam Italia i Institut Perpetuum mobile.

Mladi preduzetnici/ce razvili biznis ideje
Tagged on: