Predano radimo na tome da svakodnevno pružamo prilike mladim ljudima i motivišemo ih za rad u zajednici, te tako podstičemo na građanski i omladinski aktivizam. Upravo to je slučaj sa mladima iz Prijedora, Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada koji su prethodni vikend proveli učeći i razvijajući svoje lokalne inicijative, odnosno rješenja za probleme sa kojima se oni i njihovi vršnjaci svakodnevno susreću.

Neki su istakli da u njihovim gradovima/ opštinama nedostaje prostor za mlade, dok su u nekima njihove incijative usmjerene na kreiranje kulturnih i edukativnih sadržaja za mlade, kao i obnovu sportskih terena, a čijom će obnovom započeti promocija zdravih životnih stilova u pojedinim gradovima u sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske.

Velika je čast podstaći individualne promjene pojedinaca koji će dalje pokrenuti cijelu zajednicu svojim ličnim primjerom promjene.

U narednom periodu očekuje nas realizacija velikih planova i lokalnih incijativa naših vrijednih učesnika projekta ,,Youth activism against extremism in Prijedor” u njihovim gradovima.

 

 

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

MLADI PRIPREMILI RJEŠENJA ZA PROBLEME U SVOJIM ZAJEDNICAMA!