Ove godine obilježavamo 15 godina predanog, profesionalnog i kontinuiranog rada Insituta.

Čast nam je što je i ove godine još jednom prepoznat i opravdan naš naziv – Insitut za razvoj mladih i zajednice. Na Međunarodni dan socijalnog rada – 16. mart (2021.) upravo je ,,Perpetuum mobile – Insitut za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka dobitnik zahvalnice za poseban doprinos , razvoj i uspješnu saradnju sa Univerzitetom u Banjoj Luci, Fakultetu političkih nauka, a posebno Uniji studenata socijalnog rada Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci.

Programi koje kreiramo godinama utiču na razvoj pojedinca, ali i zajednice.

Ponosno ističemo da naši programi za promociju zdravih životnih stilove, prevenciju nasilja, ravnopravnost polova, programi osnaživanja i zapošljavanja mladih, kao i posebno senzitivni programi za prevenciju ekstremizma među mladima uključuju različite profesionalce iz akademske zajednice. Velika je čast što godinama sarađujemo sa Univerzitetom u Banjoj Luci na primjeni edukacija po ,,Programu Y” koji je 2017. godine dobio evropsku GENE nagradu za jedan od deset najboljih priručnika u Evropi za neformalno obrazovanje.

I u narednom periodu ćemo predano raditi na osluškivanju potreba mladih i pripremi rješenja za izazove sa kojima se oni susreću.

Na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Banjoj Luci dodijeljena zahvalnica našem Institutu