Ilija Trninić
izvršni direktor
Konsultant za društvene i organizacione razvoje i političku edukaciju. Već dugo godina radi na polju međunarodne saradnje i jačanja organizacija civilnog društva. Još od prošlog vijeka je aktivan u lokanim i međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama. Do sada je objavio kao autor i koautor petnaest naslova koji se tiču programa edukacije i istraživanja u sferi političkih partija, upravljanja projektima, edukacije javnih službenika, organizacionog razvoja i strateškog planiranja. Iskreno i strasno ljubi Istinu, Slobodu i Otadžbinu. Oženjen je Bojanom i ima kćerke Mašu i Dušicu.
Bojana Gavrić
finansijska menadžerka
Diplomirala turizam na Prirodno matematičkom fakultetu u Banjoj Luci. Finansijska menadžerka u sektoru za koji ne postoje finansijska pravila i zakoni, što joj daje osjećaj nadrealnosti i magije. Prvi dan u Perpetuumu uzela bankovne naloge i ostali joj u rukama. Odgovorna, ili bar tako misli. Igra brojki, Mate i Tika su joj uvijek izazov. Ponosna kada iz budžeta sa tri – četiri brojke isplivaju neprocjenjive statistike. Najsrećnija kada je ujutro probude male sivo-zelene oke koje svaki dan imaju drugo ime.
Bojana Trninić
projekt menadžerka
Žena, majka, kraljica… Voli da radi i rad pod „pritiskom" je onaj koji izvlači maksimum iz nje. Koristi humor kada god može. Od malih nogu aktivna, bila čak i balerina i odlična skijašica, a kasnije je to preraslo u građanski aktivizam. Od izgleda balerine nije ostalo ništa, ali zato je aktivna u civilnom sektoru. Spaja nespojivo – studirala psihologiju i ekonomiju, plava i natprosječno inteligentna (ima papir za to), stiže da bude i dobra menadžerica i majka, tolerantna ali ipak ne želi da prihvati NE kao odgovor, bar što se posla tiče. Konačno počela da vjeruje da će rodna ravnopravnost u BiH biti moguća nekada.
Aleksandar Slijepčević
projekt koordinator
Slijepa, Aco, Saša, Sale ili ponekad čak i Aleksandar jeste primjer poslovne osobe koja s lakoćom i istančanim osjećajem rješava i najkomplikovanije zadatke koji se nađu na njegovom stolu. Od strateškog je značaja za samu organizaciju, dok njegove vještine i kompetencije prati taktička preciznost. U akademskog pogledu, Aleksandar se usavršava na master studijama ekonomskog fakulteta gdje redovno “apdejtuje” svoje znanje. U Institutu je od samog početka gdje učestvuje i asistira na raznim aktivnostima koje se realizuju, a kasnije i koordinišeniše cijelokupan portofolio projekta “Budi muško”. Uprkos svemu, ono što ga najviše oslikava je ljubazan osmjeh, društvenost i pažljivost.
Dragan Adamović
program asistent
Posvećena je i odana osoba koja ne želi da odustane pred prvom preprekom. Motivišu ga lični uspjeh i nestruktuisani izazovi. Sposoban je da se snađe u nesvakidašnjim situacijama. Voli da napreduje u svakom smislu i njeguje bliske odnose sa prijateljima i porodicom. Uvijek gladan informacija, pretežno onih koje većinu drugih ne zanimaju. Jedan je od najodgovornijih i najpreciznijih Perpetuumovaca, tako da svi bitni dokumenti koji se šalju moraju proći kroz njegove ruke. Ljubitelj je egzotičnih životinja i ima dvije iguane za kućne ljubimce.
Jelena Vujinović
PR menadžerka
Kreativna „saučesnica“ tima i studentica ekonomije, sa nekoliko godina radnog iskustva na televiziji. Ne voli mnogo da priča o sebi, ali voli dobre knjige i dobre ljude. Odgovornost joj je drugo ime, ako izuzmemo nadimak Seka. Raduje se svom, a i uspjehu drugih, ako ništa bar uspjeha ima dovoljno za sve. Emotivna, ali ne odustaje pri prvom susretu sa preprekom jer zna da naši snovi nemaju datum isteka. Vođena mišlju da je svaki dan novi početak, poručuje da ukoliko tražite osobu koja će promijeniti vaš život, pogledate u ogledalo.
Srđan Ostojić
projekt asistent
Iznenada se našao u NVO svijetu, iako mu se u prvi mah to činilo kao sve osim za njega, zavolio je svoj posao i sada sebe jasno vidi tu. Inače voli pravo i prije svega pravdu, te valjda zato i želi da se zadrži u NVO sektoru. Smatra da mu je najveća prednost to što je istrajan i odgovoran, ali da to često znači i da je tvrdoglav, na šta baš i nije ponosan. Uskoro, iskreno se nada, diplomirani pravnik ali prije svega srećan porodičan čovijek koji najviše cijeni porodicu. Ne voli neiskrene osobe kojih smatra da je danas, nažalost, i suviše. Perpetuum mobile je za njega postao bijeg iz ustaljenih društvenih aršina, koja guše ambiciju pojedinca i ne praštaju uspijeh. U budućnosti želi da postane prepoznat kao pravnik i borac za ljudska prava, a prije svega dostojanstvo. Njegovo mišljenje najbolje definiše grafit „Ništa nije Dansko u ovoj truloj državi”.
Vida Kuruzović
knjigovođa
Žena sa iskustvom, u svemu pa i u knjigovodstvu. Suprotnost onome kako zamišljate računovođe. Smirena kao da je instruktorica joge, a ne žena koja radi sa papirima i brojevima. Ima rješenje za sve probleme, pa i one u oblasti finansija. Ponosna baka Mateja, Filipa i Katje. Njena reakcija na svakodnevne izmjene u propisima vezanim za vođenje finansija, a na koje se svima u Perpetuumu diže kosa na glavi, je najbolje opisuje: „Samo se ti ništa ne sikiraj...“ Ubijeđeni smo da posjeduje tajnu suštine života i da je svakodnevno praktikuje jer osmijeh sa lica ne skida i nema situacije sa kojom se ne može nositi.
Bobana Stojičić
Young Women Team Leader
Studentica je psihologije u Banjoj Luci i vjeruje da može drugima pomoći, ali joj je nekad problem da samu sebe shvati. Veoma je organizovana, ali ne voli stroga ograničenja. Kaže da je nekad bila razmažena, ali da više nije, samo što još uvijek ima nalete tepanja. Voli zabavne ljude, a ne voli lijenost. Istrčala je Banjalučki polumaraton i vodila mnoge akcije Budi muško kluba Banja Luka. Uzor mladima u klubu i dobar čovjek. Zovu je Bobs što joj većinom ne smeta kao kad joj pogrešno napišu prezime. Dobra je motivatorka i sjajan lider, pardon liderka, jer se uvijek zalaže za rodnu ravnopravnost i zdrave stilove života.
Vanja Jošić
Young Men Team Leader
Sistematičan i proaktivan pristup, odgovornost u obavljanu posla i ekspeditivnost – jesu osobine koje u najužem smislu opisuju Vanju. Inspiriše ga projektni menadžment, timski rad i ambicioznost u ostvarivanju postavljenih ciljeva. U Institutu je aktivan od 2014. godine, gdje učestvuje u planiranju i realizaciji aktivnosti koje se implementiraju, sa posebnim fokusom na projekat „Budi muško“. U pogledu obrazovanja, Vanja je student ekonomskog fakulteta u Banjaluci.
Nina Davidović
Završila je studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odjeljenje za Etnologiju/Antropologiju. Po struci je diplomirani etnolog/antropolog. Ili, jednostavnije rečeno, završila je ulično pravo i seoske običaje. Voli i mnogo cijeni prijateljstvo, slobodu i pravdu. Privlači je neobično, nepoznato i poštuje drugačije. Svakodnevnicu nastoji ispuniti određenom dozom hedonizma kao što je, na primjer, druženje sa opuštenim i pozitivnim ljudima. Po mogućnosti uz dobru hranu, a naročito dobro piće. Kod sebe voli što se mnogo ne obazire da ispunjava i zadovoljava očekivanja okoline putem poželjnih razmišljanja i ponašanja, što u sebi donekle ima oslobađajući karakter. Osobine koje ne voli kod sebe su povremena pasivnost i što gubi živce, vrijeme i energiju na besciljno, apsolutno neplodotvorno razmišljanje. Ukratko rečeno, riznica je beznačajnih informacija. Sklona je pretjerivanju i trudi se već godinama u svemu naći „zlatnu sredinu“, ali bezuspješno! P.S. Voli Seku, Iliju, Bojanu, Miću, Srđana, Dragana i Slijepu.
Vladimir Šušnjar
Zbog njega je nastala ona fraza „dijete zarobljeno u tijelu odraslog čovjeka”, mada ni duh, a ni izgled ne otkrivaju lako njegove godine. Blage i vesele naravi i uvijek u pokretu, s osmijehom na licu, spreman je da pomogne. Energija mu ne da mira, te ima vremena za sve vidove rekreacije. To da je strastveni navijač Borca, vjerovatno je jedna od najbitnijih stavki njegove biografije. Ukoliko nam kažete da ste ga zamolili da uradi nešto, a on vam je rekao da ne može ili neće, znaćemo da ne govorite istinu, jer Vlado Buraz još nikome nije rekao NE.
Biljana Andrijević
Šta pravo i crtanje imaju zajedničko? Sem intelektualne svojine – nju. Buduća pravnica koja tu i tamo našvrlja poneki crtež s namjerom da usreći ljude koje voli. Nevladin sektor dao je potpuno novu dimenziju njenom razmišljanju i djelovanju uopšte. Pružio joj mogućnost da razmišlja van okvira i kontinuirano unapređuje sebe, pa je odlučila da mu se više posveti. Fascinira je priroda, uživa u putovanjima, ali joj oči ipak najviše sijaju kada se dočepa zakona. Ima želju da svijet ostavi u boljem stanju od onog u kojem ga je zatekla – što i neće biti tako teško ako uzmemo u obzir da je rođena ’93. Ostaviti trag na ovom svijetu nešto je što je inspiriše i daje snagu da istraje u svemu.
Milica Jovičić
Studentica Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci, članica je Perpetuuma sa mnogo iskustva u NVO. Bila je jedna od učesnica radne grupe za razvoj ‘’Omladinske politike Republike Srpske 2016 – 2020.’’, i zahvaljujući tome trenutno radi na projektu iz obasti ‘’Izvrsnost’’ koji podrazumijeva kreiranje metodologije i modaliteta edukacije nastavnog osoblja u prepoznavanju darovite djece i omladine u osnovnim školama. Edukativni program Perpetuuma upotpunila je radionicama ‘’Srijedom u Perpetuumu’’, kontinuiranom i tradicionalnom programom neformalne edukacije mladih. Za sebe kaže da je radoholičar i putoholičar, a na poslu voli da organizuje i da radi sa ljudima.
Aleksa Matić
Čovjek koji puno govori a još više kaže. Kao student sociologije predano radi na istraživanju društva, sa naglaskom na sferu omladinskog rada i angažmana. Zaslužan za ucrtavanje Perpetuum-a na EVS mapi. Svestran, odgovoran i uporan su pridjevi koji opisuju Aleksu.
Nikola Srdić
Za sebe kaže da je energičan i odgovoran, što i opravdava svojim odnosom prema zadacima sa kojima se sreće. Istaknuti student psihologije koji je aktivan na više polja, sa naglaskom na studentsko organizovanje. Trenutno najmlađi član Perpetuum mobile tima.