Projekat „Moja učionica je i tvoja učionica“ je zvanično završen objavljivanjem kratkog filma koji su učesnici/ce kreirali za vrijeme svojih razmjena.

Institut „Perpetuum mobile“ okupio je nekoliko desetina srednjoškolaca/ki iz Mrkonjić Grada, Banjaluke, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Mostara koji su učestvovali na razmjenama i kampu koji je organizovan u Neumu.

U kratkom filmu nalaze se samo djelići aktivnosti koje su realizovane za vrijeme razmjena poput posjeta školama domaćinima i volonterskih aktivnosti u kojima su učenici/ce učestvovali/e. Takođe, učesnici/ce u njemu iznose svoja iskustva i mnoge dirljive trenutke koje će zauvijek pamtiti.

Tokom projekta „Moja učionica je i tvoja učionica“ su se provodile aktivnosti koje razvijaju platformu za građansku integraciju u Bosni i Hercegovini koja se fokusira na pomirenje, omladinu, obrazovanje i podijeljena društva. Raditi s mladima iz različitih krajeva doprinosi uspostavljanju mreže uzornih modela i promotora opštih ljudskih vrijednosti i prava. Ovaj projekat se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U nastavku pogledajte naš kratki film:

Objavljen film u sklopu projekta “Moja učionica je i tvoja učionica”
Tagged on: