Homestay razmjene srednjoškolaca/ki iz 4 grada Bosne i Hercegovine u sklopu projekta “Moj grad budućnosti” dobile su svoju tačku na “i” objavljivanjem kratkog filma koji govori o održanim razmjenama i aktivnostima ovog projekta. 

Institut „Perpetuum mobile“ okupio je više desetina srednjoškolaca/ki iz Tuzle, Zvornika, GornjegVakufa/Uskoplja i Trebinja koji su učestvovali na 2 ciklusa homestay razmjena i Zimskoj i Ljetnoj školi realizovanim u S.R.C. Ajdinovići kod Olova.

U kratkom videu nalaze se iskazi nekih od učesnika/ca koji govore o aktivnostima koje su realizovane za vrijeme razmjena poput posjeta domaćinima, aktivnosti i druženjima u kojima su učenici/ce učestvovali/e. Takođe, učesnici/ce u njemu iznose svoja iskustva i mnoge dirljive trenutke koje će zauvijek pamtiti.

Tokom projekta “Moj grad budućnosti” su se provodile aktivnosti koje razvijaju platformu za građansku integraciju u Bosni i Hercegovini koja se fokusira na pomirenje, omladinu, obrazovanje i podijeljena društva. Raditi s mladima iz različitih krajeva doprinosi uspostavljanju mreže uzornih modela i promotora opštih ljudskih vrijednosti i prava. Ovaj projekat se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U nastavku pogledajte naš kratki video:

 

Objavljen video o održanim homestay razmjenama – Moj grad budućnosti
Tagged on: