Projekat „Moja učionica je i tvoja učionica“ ulazi u svoju završnu fazu realizacijom kampa u Neumu. Institut Perpetuum mobile – okupio je nekoliko desetina srednjoškolaca/ki, i to iz Mrkonjić Grada, Banjaluke, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Mostara, koji su u prethodna 3 mjeseca učestvovali na 4 razmjene, ali i one koji su na drugi način bili uključeni u aktivnosti projekta.

U periodu 24.-27.6. srednjoškolci su u Neumu imali priliku da učestvuju na nizu radionica koje su im dale priliku da se dodatno upoznaju sa učesnicima iz svih gradova, ali su učili i o vještinama javnog nastupa i kreativnog mišljenja kroz timski rad.

Na kampu su se evaluirale i razmjene između učenika/ca prilikom kojih su učenici boravili kod svojih vršnjaka i išli u školu sa njima. Pored toga, analizirane su i volonterske aktivnosti u školi i zajednici koje su mladi zajedno proveli sa svojim domaćinima.

Učesnici/ce su radili i na kreiranju kratkog filma, koji će naknadno biti objavljen, a koji na zabavan i nesvakidašnji način govori o aktivnostima koje su realizovane tokom ovog projekta, njihovim utiscima i mnogim dirljivim trenucima koje će zauvijek pamtiti.

Tokom projekta „Moja učionica je i tvoja učionica“ su se provodile aktivnosti koje razvijaju platformu za građansku integraciju u Bosni i Hercegovini koja se fokusira na pomirenje, omladinu, obrazovanje i podijeljena društva. Raditi s mladima iz različitih krajeva doprinosi uspostavljanju mreže uzornih modela i promotora opštih ljudskih vrijednosti i prava.

Više fotografija pronađite u našem facebook albumu.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Održan kamp u Neumu – „Moja učionica je i tvoja učionica“