Šta prvo pomislite kada pomenemo riječ – konferencija? Sigurno, prvo što vam pada na pamet je mnogo ljudi, rasprava o važnim temama, protokoli…

Da konferencija može biti i drugačija, pokazali su članovi našeg Budi Muško Kluba Banja Luka.Oni su obilježili  Međunarodni dan porodice (15. maj) organizovanjem prve BMK online konferecije u BiH.

Cilj obilježavanja ovog dana je da se podigne svjesnost o važnosti porodice, te potakne javnost na pružanje podrške porodicama koje su suočene sa problemima u ekonomskom, društvenom i kulturnom smislu.

Ovaj put je konferencijska sala zamijenjena Skype platformom, pa su se na jednom mjestu okupili članovi Budi Muško Klubova iz: Banje Luke, Tuzle, Istočnog Sarajeva, Mostara, Brčkog, Bijeljine.

Izlagači su bili članovi pomentuih Budi Muško Klubova iz BiH,a dobili su zadatak da učesnicima predstave teme kao što su: disfunkcionalne porodice i sve što prati takve odnose – nasilje, poroci, rizici. Takođe, učesnici su imali priliku čuti i afirmativna predavanja u izlaganjima poput – uzora u porodici, njegovanje zdravih odnosa između roditelja i djece. Razgovaralo se i o samohranim roditeljima i dobrim primjerima u praksi.

Nakon svih izlaganja uslijedila je diskusija, a jedan od rezultata konferencije jesu i pripremljenih apstrakti izlagača.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II” i projekta: “Muškarci i dječaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i rješavanju pitanja ekstremizma i nasilja mladih na Zapadnom Balkanu”, koji je podržava Vlade Švicarske, Oak Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans.

 

#YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #SvicarskauBiH #AustrianDevelopmentAgency #OakFoundation

Održana prva online konferencija u organizaciji Budi Muško Kluba Banja Luka