Radionicama pod nazivom „Izražavanje sopstvenih osjećanja“ u utorak je započet prvi ciklus radionica u sklopu realizacije projekta „Mladi kreiraju zdrave stilove života“. Ovaj projekat za cilj ima doprinjeti razvoju kulture nenasilja među mladima kroz edukaciju i promociju zdravih stilova života.

 

8 vršnjačkih edukatora je u 3 dana posjetilo 4 osnovne škole u banjalučkoj regiji, i to: OŠ „Ćirilo i Metodije“  u Piskavici, OŠ „Mladen Stojanović“ Bronzani Majdan i OŠ „Vojislav Ilić“ Krupa na Vrbasu i njena područna osnovna škola u Bočcu. Tu su imali priliku družiti se sa 66 učenika završnih razreda, sa kojima su govorili o tome kako prepoznati teškoće sa kojima se mladi ljudi suočavaju prilikom izražavanja određenih osjećanja i kakve posljedice mogu da proizađu iz toga.

Edukatori su na interaktivan način se trudili da podignu svijest da je uobičajeno da djeca skrivaju svoj strah, tugu, pa čak i ljubaznost, ali je takođe uobičajeno da izražavaju svoju ljutnju kroz nasilje nad svojim vršnjacima.

Cilj ovih aktivnosti jeste da osnovci pozitivno shvate teškoće u izražavanju emocija i zajedno ih prevaziđu.

 

Sljedeći korak u projektu je provođenje ovih aktivnosti zajedno sa srednjoškolcima „Srednjoškolskog doma“ u Banjaluci.

 

Projekat „Mladi kreiraju zdrave stilove života“  je podržan od strane „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)“  koji finansira Evropska unija, a koju provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Grada Banja Luka.

Otpočet prvi ciklus radionica u sklopu projekta „Mladi kreiraju zdrave stilove života“ u 4 osnovne škole
Tagged on: