Svjesni smo činjenice da je u borbi za društvo slobodnih i aktivnih neophodno da i sami budemo takvi. Imajući to u vidu, nastojimo kontinuirano jačati i unaprijeđivati sopstvene kapacitete .

Predstavnica našeg Instituta, Biljana Andrijević, učestvovala je na treningu „Strateško zagovaranje i strateško komuniciranje kao dio zagovaračkog procesa“. Četvorodnevni trening je održan u sklopu aktivnosti mreže NEVAC (Network for elimination violence against children) čiji smo postali član početkom februara tekuće godine. Sama mreža nastala je u okviru UNICEF programa „Zaštita djece od nasilja u Jugoistočnoj Evropi“ 2013. godine. Njeno osnivanje i djelovanje potvrđuje značaj uključenja nevladinog sektora u kreiranje javnih politika koje imaju za cilj evidentiranje i eliminaciju nasilja nad djecom u BIH, utvrđivanje potreba i interesa djeteta, te daljnje izgradnje međusektorske saradnje na svim nivoima.

Učešćem na treningu, koji je održan u hotelu Bosnia u Sarajevu, članovi i članice NEVAC mreže bili su u prilici da kroz dinamičan rad usvoje neophodna znanja iz oblasti strateškog zagovaranja i strateškog komuniciranja. Trening je, između ostalog, razultirao i konstruktivnim prijedlozima po pitanju budućih aktivnosti mreže.

Perpetuum mobile na treningu NEVAC mreže
Tagged on: