Tim ,,Perpetuum mobile – Instituta za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka postupa odgovorno prema sebi i drugima i #ostaje(mo)kući, ali i dalje radimo i razvijamo metodologije kojima dižemo svije(s)t o važnosti življenja zdravim stilovima života.

Djelujemo u skladu sa pozitivnim životnim stilovima prema mladima i za mlade – razvijajući i njegujući životne vještine kojima treba da se verifikuju kroz formalno obrazovanje.

Nakon što smo organizovali ,,Sedmu konferenciju omladinskog rada – KORA 7.” u februaru mjesecu 2020. godine i okupili predstavnike omladinskih organizacija iz Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci, jedan segmet bio je posvećen i temi zdravih životnih stilova. Iniciran je pokret koji će zagovarati uvođenje zdravih životnih stilova i životnih vještina u formalno obrazovanje i ponosni smo što je jedan od zaključaka rezultovao zajedničkom Deklaracijom. Ovih dana vrijedno radimo na prikupljanju saglasnosti naših partnera i saradnika, kako bismo zajedno inicijativu mogli uputiti donosiocima odluka i nastavili zagovarati pozitivne inicijative.

Stay tuned!

 

,,Perpetuum mobile nikad ne staje!”