Prvi T.A.L.K.S. događaj koji su priredili polaznici 11. Generacije za političke lidere/ke u BiH, održan je u srijedu (05.12.2018.) u kinu Kaleidoskop u Tuzli. Pet akademaca za prisutne je govorilo o temam koje se tiču EU integracija, zapošljavanja, antikorupciji i ljudskim pravima. 

U okviru projekta “Akademija za političke lidere/ke u BiH”, koju realizuje „Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka, a koji je podržan od Američke ambasade u Sarajevu, organizujemo event pod nazivom “T.A.L.K.S.”. T.A.L.K.S. – platforma slobode govora mladih lidera/ki u BiH -nastala je na metodologiji modernih motivaciono-informativnih konferencija i uključuje mlade lidere iz različitih krajeva BiH koji se u svojim inspirativnim govorima bave ključnim aktuelnim pitanjima. Govori se kasnije prikazuju i distribuiraju putem kanala društvenih mreža.

O Tuzli kao generatoru evropskih vrijednosti govori Omer Brebić iz Tuzle, polaznik 11. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH. Koje su istorijske vrijednosti ovog grada i zašto je većina pozitivnih promjena počela iz Tuzle?

Nezim Alagić polaznik 11. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH, govori o (ne)zaposlenju mladih u BiH – čija je to zapravo odgovornost? Poruka koju je poslao ovm pute je da su mladi ti koji moraju ostati i pokušati dati novu perspektivu ovoj zemlji i narodu kroz svoj politički i privredni angažman.

Boris Luketa polaznik 11. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH, govori o političkom sistemu Bosne i Hercegovine za koji neki smatraju da je najkomplikovaniji u svijetu. Koji je naš državni cilj i koje prepreke moramo savladati kako bismo ga dostigli?

Rijad Bostandžija polaznik 11. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH, govori o problemu nezaposlenosti mladih i pronalaženju alternativnih alata za traženje posla i važnosi formalnog i neformalnog obrazovanja kao generatora ličnih vještina.

Ajdin Topčagić polaznik 11. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH u svom govoru predstavio je „Inicijativu za zaštitu vodotoka rijeke Spreče“. Prema istraživanjima iz 1964. godine rijeka Spreča bila je jedna od najbogatijih u Evropi, a danas je prirodni recipijent industrijskih i komunalnih otpadnih voda.

Pogledajte prvi T.A.L.K.S. održan u Tuzli
Tagged on: