Danas (04. marta 2019.) je zvanično otpočeta saradnja na realizaciji preventivnih programa za mlade na lokalnom nivou potpisivanjem Memoranda o razumijevanju i saradnji između JU „Centra za socijalni rad“ iz Banja Luke i Instituta „Perpetuum mobile“.

Memorandumom je definisano zajedničko djelovanje u narednom periodu što uključuje izradu plana radionica koje će edukatori Instituta održati za korisnike Dnevnog centra u banjalučkom naselju Borik. Radionice namijenjene za osnovce i srednjoškolce iz Banja Luke će promovisati zdrave stilove života.

Memorandum je, između ostalog, nastao iz porebe za održavanjem vrijednosti koje omogućavaju pravilno vaspitanje djece i mladih i unaprijeđenjem vrijednosti lokalne zajednice u kojoj građani žive.

Potpisivanjem, Institut „Perpetuum mobile“ i Centar za socijalni rad obavezuju se da će uticati na lokalni razvoj i jačati socijalnu mrežu licima koja se nalaze u stanju socijalne ugroženosti, putem organizovanja zajedničkih aktivnosti.

Prva aktivnost biće održana već u utorak (5. marta 2019.) od 19:30h u prostorijama Dnevnog centra Centra za socijalni rad zgradi Titanik u Boriku (Bulevar Živojina Mišića). Da li etiketiranje ograničava potencijal mladih? – mladi će diskutovati kroz interaktivnu radionicu „Etikete i etiketiranje“ koja je sadržana u Programu Y, jednom od najboljih priručnika za rad sa mladima u Evropi. Za Program Y je dodijeljena 2017. godine nagrada Global Education Innovation od strane GENE (Global Education Network Europe).

Potpisan sporazum o razumijevanju i saradnji sa banjalučkim Centrom za socijalni rad
Tagged on: