Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice raspisuje poziv za sve zainteresovane mlade osobe (uzrasta od 18 do 30 godina), držvljane Bosne i Hercegovine, da se prijave na program ESC – European Solidarity Corps (nekadašnji EVS – European Voluntary Servis) i uzmu učešće u jednogodišnjem volonterskom programu, koji će se održavati u mjestu Ostrhauderfehn, regija Donja Saksonija, Savezna republika Njemačka.

Organizacija domaćin je Volonterski servis Ostrhauderfehn koji ima dugu tradiciju rada sa međunarodnim organizacijama i ugošćavanja volontera iz cijeloga svijeta. Odabrani volonter će tamo imati priliku da se uključi u rad same organizacije i relaizacije njihovih aktivnosti, u skladu sa svojim interesovanjima i kompetencijama.

Projekat ESC-a se provodi u zemljama EU i zemljama partnerima EU s ciljem da se mladi iz različitih zemalja bolje upoznaju, razmjene kontakte i postojeća iskustva, kao i da steknu nova životna iskustva u periodu od nekoliko mjeseci koje provedu van svoje matične zemlje u potpuno drugačijem okruženju.

Ključne kompetencije:

– osoba mora da ima između 18 i 30 godina,

– obavezno poznvanje engleskog jezika; poznavanje njemačkog jezika poželjno, ali ne i neophodno,

Period trajanja volonterske prakse je 12 mjeseci (01.08.2019 – 31.07.2020.) Svi troškovi: smještaj, hrana, prevoz, džeparac i troškovi vize volonterа pokriveni od strane ESC programa.

Biografiju (CV) i motivaciono pismo poslati do 20.05.2019 na mejl: [email protected] ili popunjavanjem Google forme.

Uži krug odabranih kandidata će biti obaviješten do 07. juna e-mailom kako bi se ugovorio termin za usmeni intervju.

Više informacija možete pronaći na linkovima:

European Solidarity Corps: https://europa.eu/youth/solidarity_en

Organizacije zadužena za slanje volontera: http://www.pm.rs.ba

Organizacija domaćin: http://freiwilligenservice-ostrhauderfehn.de/wer-wir-sind

 

Poziv na jednogodišnju volontersku praksu u Njemačkoj
Tagged on: