Institut Perpetuum mobile u okviru treće faze projekta – MedNet3 član je mreže omladinskih organizacija sa poručja Mediterana sa ciljem poboljšanja dijaloga među mladima po pitanju ljudskih prava, a teme kojima se direktno bavimo su zapošljavanje mladih i poslovne prilike s ciljem podsticanja omladinskog/socijalnog preduzetništva.

Institut Perpetuum mobile je otvorio poziv za jednog/u mladog/u preduzetnika/icu koji su u posljednje tri godine pokrenuli svoj biznis, ili to planiraju učini u narednom periodu, da provedu jedan mjesec u jednoj od zemalja članica MedNet, a to su: Maroko, Italija, Tunis, Palestina ili Liban, u periodu februara ili marta 2019. godine.

Za vrijeme razmjene, učesnik/ica će imati priliku da se individualno savjetuje, ali i uči od preduzetnika/ice koji/a će biti domaćin u periodu razmjene. Učesniku/ici će biti omogućena pomoć u upoznavanju sa lokalnim običajima, sticanju kompetencija i upravljanja kontaktima. Ova prilika namjenjena je razmjeni profesionanog isustva, ali takođe mladi preduzetnici koristiće svoje kompetencije, ideje, kontakte i iskustva kako bi doprinijeli radu preduzetnika/ice domaćina.

Projekat pokriva putne troškove, troškove vize ako je neophodna, zdravstveno osiguranje i troškove boravka koji će biti uplaćeni učesnicima na njihove bankovne račune.

Sve od detaljima razmjene pročitajte u zvaničnom pozivu ovdje – MednetCall BHS.

Od kandidata koji ispunjavaju uslove poziva, traži se da ispune aplikacioni obrazac iz poziva koji mogu preuzeti ovdje – Application form i pošalju ga putem e-maila na [email protected] do 14.12.2018. godine do 23.59. časova. U aplikacionoj formi je potrebno navesti u koju državu kandidat želi da ide.

Kandidati takođe trebaju u prilogu poslati:

  • detaljan biznis plan postojećeg biznisa ili detaljan opis poslovne ideje koju namjeravaju razviti (maksimalno 4 stranice)
  • CV (maksimalno 3 stranice)
  • kopija pasoša (koji je važeći najmanje 6 mjeseci od dana polaska na razmjenu)

Ostali dokumenti koje kandidati mogu, ali ne moraju priložiti (ako ih ima):

  • pismo preporuke od strane nekog ko može da posvjedoči o iskustvima i kompetencijama navedenim u CV-u
  • potvrdu o poznavanju stranih jezika
POZIV ZA MLADE PREDUZETNIKE/CE ZA UČEŠĆE U RAZMJENI U ZEMLjAMA MEDITERANA
Tagged on: