u

Pozivamo sve srednjoškolce iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja da se prijave za učešće u projektu “Povezujemo tačke” zajedno sa mladima iz Banje Luke.

Ako ste iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i pohađate jednu od srednjih škola ovo je prilika da upoznate svoje vršnjake iz drugih lokalnih zajednica Bosne i Hercegovine!

Projekat “Connecting the Dots” bavi se povećavanjem znanja i razumijevanja mladih iz Bosne i Hercegovine o različitosti kulturnog nasljeđa Banje Luke i univerzalnim vrijednostima koje su zastupljene u religijama ovih prostora.

Ovo ćemo raditi organizovanjem home-stay razmjene gdje će mladi iz Banje Luke biti domaćini i ugostiti  15 mladih u okviru ove  razmjene. U zajedničkim aktivnostima, mladi će posjetiti 4 ključne religijske zajednice: katoličku, islamsku, pravoslavnu i jevrejsku gdje će kroz dijalog sa predstavnicima učiti o bogatoj istoriji i mirnoj koegzistenciji na ovim prostorima.

Koji je vaš zadatak?

Posjetiti Banju Luku na 3 dana  
Biti smješten u jednoj od porodica učesnika iz Banje Luke
Učestvovati u zajedničkim aktivnostima i druženju
Osloboditi se predrasuda i upoznati druge religije i kulture Bosne i Hercegovine

Svoje prijave možete poslati popunjavanjem Google forme, uz prethodnu saglasnost roditelja.

Razmjena će biti održane u toku mjeseca maja, a o tačnom terminu ćete biti naknadno obaviješteni po izboru za učešće u razmjeni.

Svi učesnici će biti smješteni u porodicama učesnika iz Banje Luke. Troškovi prevoza i materijala za učešće su pokriveni od strane organizatora.

Povezivanje učesnika za home-stay razmjene ćemo vršiti na osnovu odgovora dostavljenih u Google formi.

Prijave su otvorene do nedjelje 05.05.2019., a o izboru za učešće ćete biti kontaktirani najkasnije do 10.05.2019.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati mejlom na: [email protected] ili putem Facebook stranice Perpetuum mobile.

Poziv za srednjoškolce iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja – Connecting the Dots
Tagged on: