Pozivamo sve srednjoškolce iz Travnika/Novog Travnika i Jajca da se prijave za učešće u projektu “Connecting the Dots” zajedno sa mladima iz Banje Luke. Ako ste iz Travnika/Novog Travnika ili Jajca  i pohađate jednu od srednjih škola ovo je prilika da upoznate svoje vršnjake iz drugih lokalnih zajednica Bosne i Hercegovine!

Projekat “Connecting the Dots” bavi se povećavanjem znanja i razumijevanja mladih iz Bosne i Hercegovine o različitosti kulturnog nasljeđa Banje Luke i univerzalnim vrijednostima koje su zastupljene u religijama ovih prostora.

Ovo ćemo raditi organizovanjem home-stay razmjene gdje će mladi iz Banje Luke biti domaćini i ugostiti 15 mladih u okviru ove razmjene. U zajedničkim aktivnostima, mladi će posjetiti 4 ključne religijske zajednice: katoličku, islamsku, pravoslavnu i jevrejsku gdje će kroz dijalog sa predstavnicima učiti o bogatoj istoriji i mirnoj koegzistenciji na ovim prostorima.

Koji je vaš zadatak?

  • Posjetiti Banju Luku na 3 dana
  • Biti smješten u jednoj od porodica učesnika iz Banje Luke
  • Učestvovati u zajedničkim aktivnostima i druženju
  • Osloboditi se predrasuda i upoznati druge religije i kulture Bosne i Hercegovine

Svoje prijave možete poslati popunjavanjem Google forme, uz prethodnu saglasnost roditelja. Svoje prijave možete slati do četvrtka (04. jula) najkasnije do 12 časova.

Razmjena će biti održane u toku mjeseca jula, a o tačnim terminima ćete biti naknadno obaviješteni po izboru za učešće u razmjeni.

Svi učesnici će biti smješteni u porodicama učesnika iz Banje Luke. Troškovi prevoza i materijala za učešće su pokriveni od strane organizatora.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati mejlom na: [email protected] ili putem Facebook stranice Perpetuum mobile.

POZIV ZA SREDNjOŠKOLCE IZ TRAVNIKA/NOVOG TRAVNIKA I JAJCA