Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka jedanaestu godinu organizuje Akademiju za političke lidere/ke u BiH. Akademija je namijenjena mladim liderima/kama iz političkog i društvenog života starosti od 18 do 27 godina. Budući da se svaki modul održava u drugom gradu u BiH, ove godine 2. modul Akademije se realizuje u Sarajevu, u periodu 8 – 11. novembra 2018. Pozivamo studente/ice iz Sarajeva i regije (sa privatnih i javnih fakulteta) da se prijave na pohađanje Modula 2 Akademije. Tema modula je „ Antikorupcija, transparentnost rada državnih organa i liderstvo u medijima“.

Odabrani/e studenti/ice pridružiće se već odabranih 20 mladih političara/ki koji pohađaju sve module Akademije.

Broj mjesta je ograničen, a prednost pri odabiru imaju studenti/ice političkih i društvenih nauka koji do sada nisu učestvovali na Akademiji. Troškovi materijala i predavanja su pokriveni. Svi učesnici/ce snose individualne troškove prevoza.

Prijave možete slati na [email protected] , a ona treba da sadrži: IME I PREZIME, KONTAKT PODATKE, TRENUTNU GODINU STUDIJA, FAKULTET, GODINA ROĐENJA I 3 REČENICE O MOTIVU UČEŠĆA.

Prijaviti se možete do 4. Novembra 2018. godine (do 16:00h), a odabrani studenti/ice će biti naknadno obaviješteni o detaljima održavanja modula.

Nakon završetka 2. modula studenti/ice koju budu prisutni na svim predavanjima dobiće uvjerenje o pohađanju Modula 2 Akademije za političke lidere/ke u BiH- 2018.

Više info i komunikacija:
www.pm.rs.ba ili na 051 303 310

Poziv za studente iz Sarajeva i regije – 2. modul Akademije za političke lidere/ke u BiH