Pozivamo sve zainteresovane mlade (od 18 do 30 godina), državljane Bosne i Hercegovine koji pored državljanstva BiH posjeduju državljansktvo Republike Hrvatske ili Republike Srbije, da se prijave na program ESC – European Solidarity Corps (nekadašnji EVS – European Voluntary Servis) i uzmu učešće u desetomjesečnom volonterskom programu, koji će se održavati u mjestu Lođ (Łódź), Poljska.

Organizacija domaćin je NGO Treći sprat (polj.3 Pietra) koji ima dugu tradiciju rada sa međunarodnim organizacijama i ugošćavanja volontera iz cijeloga svijeta. Odabrani volonter će tamo imati priliku da se uključi u rad same organizacije i relaizacije njihovih aktivnosti, u skladu sa svojim interesovanjima i kompetencijama.

Projekat ESC-a se provodi u zemljama EU i zemljama partnerima EU s ciljem da se mladi iz različitih zemalja bolje upoznaju, razmjene kontakte i postojeća iskustva, kao i da steknu nova životna iskustva u periodu od nekoliko mjeseci koje provedu van svoje matične zemlje u potpuno drugačijem okruženju.

Ključne kompetencije:

  • Osoba mora da ima između 18 i 30 godina;
  • Osoba mora da posjeduje pasoš jedne od dvije susjedne države Bosne i Hercegovine (Hrvatska ili Srbija);
  • Obavezno poznvanje engleskog jezika;

Period trajanja volonterske prakse je 10 mjeseci (01.10.2019 – 31.07.2020.)

Svi troškovi: smještaj, hrana, prevoz, džeparac i troškovi vize volonterа pokriveni od strane ESC programa.

Svoje prijave šaljie popunjavanjem Google forme do 10.09.2019. 

Aplikanti koji prođu proces selekcije, biće kontaktirani najkasnije do 13.09.2019.

Više informacija možete pronaći na linkovima:

PRIJAVI SE ZA VOLONTERSKU PRAKSU U POLjSKOJ
Tagged on: