Radionicom u Banjoj Luci, zvanično je okončan ciklus radionica za djevojke iz banjalučke regije o pokretanju vlastitog biznisa. Radionicu je pohađalo 50 djevojaka koje su otpočele vlastiti biznis ili to planiraju učiniti u narednom periodu.

O kreiranju biznis plana, preprekama sa kojima se djevojke mogu susresti pri ulasku u svijet preduzetništva polaznice radionica su razgovarale sa predstavnicima Instituta „Perpetuum mobile“ i Majom Miljević. Maja Miljević je preduzetnica i pokretačica koncepta „Zdrava Logika“ i direktorica „Spark“ poslovnog parka u Mostaru.

Koju važnost predstavlja edukacija djevojaka iz oblasti preduzetništva za osnaživanje žena u našem društvu moglo se čuti i od učesnica radionice održane u Banjoj Luci. One su istakle da se malo u banjalučkoj regiji pruža prilika da se djevojke edukuju o tome šta sa sobom povlači otvaranje vlastitog biznisa prije nego što se za taj korak i odluče.

„Pružanjem praktičnih znanja i alata, ali i dijeljenjem iskustava među djevojkama o pokretanju vlastitog biznisa, one se značajno motivišu i osnažuju da učine ovaj korak koji je važan i za njih, ali i cijelo društvo jer se time vodi do kreiranja pogodnog poslovnog ekosistema za mlade u Bosni i Hercegovini.“ rekao je ispred Instituta „Perpetuum mobile“ Srđan Ostojić.

Radionice su održane u okviru projekta „Entrepreneur to be“ koje realizuje Institut „Perpetuum mobile“ iz Banje Luke, a uz podršku Francuske ambasade u BiH.

 

Radionicom u Banjoj Luci okončan ciklus radionica o pokretanju vlastitog biznisa
Tagged on: