Odlični rezultati rada u Prijedoru i cijeloj prijedorskoj regiji bili su  povod za razgovor sa Gradonačelnikom Prijedora, gospodinom Daliborom Pavlovićem. Predstavili smo dosadašnje aktivnosti koje su uključile velik broj mladih u zajednicama: u Prijedoru, Kostajnici, Kozarskoj Dubici i Novom Gradu.

Osim toga, razgovarali smo o zajedničkim modalitetima osnivanja omladinskih centara koji su lokalni servisi mladima u zajednici, sa fokusom na osnivanju omladinskog centra u Prijedoru. Grad Prijedor otvoren je za nove modalitete rada, ali i za stvaranje povoljnog okruženja za njihov razvoj. Insitut Perpetuum mobile ide u smjeru dugoročne podrške mladim liderima u svim zajednicama širom Republike Srpske, ali i u stvaranju novih prilika i podrške za omladinski aktivizam.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Sa Gradonačelnikom Prijedora o saradnji