Proces prenosa baštine znanja, iskustva i odgovornosti na mlade nastavljen je u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci. Time je realizovano svih pet planiranih T.A.L.K.S.  događaja – krajem decembra u Bijeljini i Tuzli, a potom u januaru u Sarajevu i Mostaru, te naposlijetku 6. februara u Banjoj Luci. Perpetuum mobile dijeli sve govore s namjerom da dosegne što veći broj mladih u Bosni i Hercegovini i ponudi im uvid u priče, iskustva, lekcije i ukaže na prilike koje su pružene tokom T.A.L.K.S. događaja.

Perpetuum mobile pokrenuo je projekat T.A.L.K.S. koristeći metodologiju kratkih formi motivacionih, iskustvenih i inspirativnih govora uključivanjem mladih lidera iz različitih krajeva BiH koji se bave ključnim aktuelnim pitanjima: EU integracijama, pitanjima zapošljavanja, borbom protiv korupcije i ljudskim pravima. 

Projekat kroz platformu motivaciono –informativnih konferencija zagovara otvoreniji politički sistem, uključivanje mladih u proces donošenja odluka, stvaranje podsticajnog okruženja za mlade i sve građane Bosne i Hercegovine.

Alumnisti programa „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ koji Perpetuum Mobile relizuje već deset godina, a koji su svoj put, karijeru i naučene lekcije pretočili u govore, ujedinili su se u namjeri da u baštinu mladima u BiH ostave znanja i kompetencije koje će podstaći mlade da preuzmu aktivnu i odgovornu ulogu u društvu. Projekat podržava Ambasada SAD-a u Sarajevu.

Sve T.A.L.K.S. govore možete pogledati OVDJE.

Sarajevo, Mostar i Banja Luka bili domaćini T.A.L.K.S. događaja
Tagged on: