Završnom konferencijom u Domu omladine upriličen je svečani završetak projekta ,,20 000 razloga da promovišemo zdrave životne stilove u Banjoj Luci”, projekta koji je podržan od strane Grada Banje Luke kroz platformu ,,Banja Luka ljudskog lica”.

Vodeći računa o bezbjednosti svih učesnika konferencije, ali poštujući mjere, pored obavezne dezinfekcije na ulazu smo za goste pripremili i uručili zaštitne maske i osigurali razmak od najmanje dva metra prilikom smještaja.

Događaju su prisustvovali učesnici projekta – vršnjački edukatori iz gotovo svih banjalučkih srednjih škola, a koji su u prethodnom periodu edukovali svoje vršnjake o važnostima zdravih životnih stilova i prevenciji nasilja. Pored edukacija u školama, realizovana je i online kampanja koja je obuhvatila preko 56 hiljada mladih, što je čak 3 puta veći broj od planiranog.

Osim toga, mladi su za svoje vršnjake pripremili i online radionice koje su bile dio velike promotivne kampanje.

,,Program Yˮ kreiran je u okviru projekta ,,Inicijativa mladićaˮ a 2017. godine dobio je evropsku ,,GENEˮ nagradu kao je dan od najboljih priručnika u Evropi za neformalno obrazovanje.

Nakon prezentacije rezultata, uslijedilo je predstavljanje vršnjačkih edukatora i zajedničko fotografisanje.

Rezultati u brojakama:

  • 14 srednjih škola uključeno u projekat u Banjoj Luci
  • 28 edukovanih vršnjačkih edukatora
  • 56 članova stručnog osoblja upoznato sa programima rada i sadržajem ,,Programa Yˮ
  • 63 minute i 27 sekundi snimljenog video sadržaja
  • 900 minuta vršnjačke edukacije
  • 16 956 direktnih korisnika – uključujući i online doseg
  • 56 878 indirektnih korisnika

 

U narednom periodu nastavljamo saradnju sa vršnjačkim edukatorima i banjalučkim srednjim školama.

Naš rad obistinio je 3x više naziv projekta.

Stay tuned!

 

Izrada ,,Programa Y” realizovana je kroz projekat Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II” i projekta: “Muškarci i dječaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i rješavanju pitanja ekstremizma i nasilja mladih na Zapadnom Balkanu”, koji je podržava Vlade Švicarske, Oak Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans.

 

#YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #SvicarskauBiH #AustrianDevelopmentAgency #OakFoundation

Tri puta više razloga da promovišemo zdrave životne stilove u Banjoj Luci! Dom omladine je ponovo oživio!