Treća obuka za djevojke o pokretanju vlastitog biznisa, održana je u prostorijama UG “Cezar” u Srpcu. Na ovoj radionici djevojke su imale priliku da steknu teorijska i praktična znanja o uspješnom pokretanju vlastitog biznisa, kreiranju biznis plana i na koji način prevazići probleme i izazove sa kojima se mlade preduzetnice često susreću.

“Ovo je već treća obuka koju organizujemo za djevojke iz banjalučke regije i odziv na svakoj od njih pokazuje koliko je interesovanje djevojaka za uključivanje u preduzetničku oblast i edukaciju o istoj.”, rekla je projekt koordinatorica Bojana Gavrić.

Radionicu je zajedno sa predstavnicima Instituta “Perpetuum mobile” vodila Maja Miljević, uspješna preduzetnica iz Banja Luke. Maja je pokretačica koncepta „Zdrava logika“ i direktorica „Spark“ poslovnog parka u Mostaru.

Cilj radionice je kroz promociju preduzetništva inspirisati mlade žene da budu inicijatori promjena i otpočnu vlastiti biznis, ili ga unaprijede ako su već otpočele.

Realizovana radionica je održana u okviru projekta „Entrepreneur To Be“ koji realizuje Institut „Perpetuum mobile“ iz Banja Luke, a uz podršku Francuske ambasade u BiH. Iduće aktivnosti uključivaće animaciju i rad sa djevojkama iz Banja Luke.

Sve fotografije sa ove aktivnosti možete pronaći u našem facebook albumu.

Uspješno održana treća obuka o pokretanju vlastitog biznisa za djevojke iz Srpca
Tagged on: