Besplatni online kursevi

Obavještavamo Vas da smo u saradnji sa ITAcademy za sve koji nas prate obezbijedili besplatne​​ online ​​kurseve ​​za ​​usavršavanje​​ profesionalnih ​​vještina. Cilj nam je da onima koji žele da se usavršavaju i napreduju omogućimo da postanu konkurentniji na tržištu i da svoje akademsko znanje prošire praktičnim vještinama koje su danas neophodne za rad. (više…)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Konferencija „Prvi posao“


Bosna i Hercegovina je prema posljednjim informacijama rangirana kao jedna od prvih zemalja u svijetu po nezaposlenosti mladih. Podaci su sljedeći:

„62,8 posto mladih od 15 do 24 godine je nezaposleno. Bosna i Hercegovina se nalazi u samom vrhu ljestvice po nezaposlenosti mladih. Ispred Jemena, Alžira i Etiopije.“ (više…)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Koalicija za borbu protiv mržnje i dalje aktivna

Regionalni sastanak predstavnika koalicija za borbu protiv mržnje održan 14.9.2017. godine u Vitezu, organizovan je od strane OSCE Misije za BiH sa terenskom kancelarijom u Travniku. Kao jedna od članica koalicije za borbu protiv mržnje Institut Perpetuum Mobile, preko svoje predstavnice Nine Davidović, sa zadovoljstvom je bio učesnik u razgovoru o bitnim temama kao što su tema mržnje, komunikacije, stereotipa i predrasuda. Razgovaralo se i o značaju samog rada civilnog društva kao i njegovoj saradnji sa lokalnom zajednicom i organima vlasti. (više…)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Perpetuum i M.O.C.A.R.T. na 21. Susretima mladih RS

Susreti mladih Republike Srpske ove godine organizovani su u Trebinju, od 23. do 27. avgusta. Oko 200 mladih ljudi iz svih krajeva Republike Srpske, ali i regiona, imalo je  priliku da se upozna, druži, zabavi i stekne nezaboravna iskustva. Prisutne je u ime organizatora, Omladinskog savjeta Republike Srpske pozdravila predsjednica OSRS-a, Danijela Topić, u ime grada domaćina, zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, dok je susrete svečano otvorila ministrica porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Jasmina Davidović. Na samom otvaranju, za sve prisutne upriličen je kulturno – umjetnički program dok je nakon njega organizovana velika zabava dobrodošlice za sve učesnice i učesnike ovogodišnjih susreta.

Susreti mladih tradicionalna su manifestacije OSRS-a, koja se ove godine realizuje 21. put po redu uz glavno pokroviteljstvo Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Kao takvi, Susreti mladih RS najveće su okupljanje mladih na prostoru Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. (više…)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+