Nastavljamo sa razmjenama srednjoškolaca u sklopu projekta „Moj grad budućnosti“. Srednjoškolci/ke iz Trebinja su u Gornjem Vakufu/Uskoplju, a srednjoškolci/ke iz Tuzle u Zvorniku proveli 4 dana (02.-05.05.) gdje su kroz zajedničke aktivnosti, oni i porodice domaćina, imali priliku da upoznaju drugačije vrijednosti koje su zastupljene u drugim dijelovima naše države.

Učenici su sa svojim domaćinima imali priliku da se upoznaju sa bogatom istorijom i kulturom gradova koje su posjetili. U subotu su učenici/ce domaćini upriličili prigodna druženja na otvorenom sa svojim gostima i tako imali bolju priliku da se upoznaju i povežu.

Svi učesnici/ce su bili smješteni po principu „home stay“ – tj. porodice učesnika/ica iz Zvornika i Gornjeg Vakufa/Uskoplja su na 4 dana u svoje domove primili učenike/ice iz Tuzle i Trebinja.

U prethodnom periodu je realizovan prvi ciklus razmjena u kome su učenici/ce iz Trebinja ugostili prijatelje iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a učenici/ce iz Tuzle svoje prijatelje iz Zvornika od 11. do 13. aprila. Tok i aktivnosti koje se realizuju za vrijeme razmjena su zajednički dogovoreni za vrijeme Zimske škole koja je realizovana u S.R.C. Ajdinovići od 05. do 07. aprila.

Projekat „Moj grad budućnosti“ se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Više fotografija pogledajte u našem Facebook albumu.

Završen drugi ciklus razmjena – “Moj grad budućnosti”
Tagged on: