Drugi modul 11. generacije Akademije za političke lidere/ke u BiH je uspješno održan u Sarajevu od 8. do 11. Novembra 2018. Na Akademiji je učestvovalo 20 mladih političara/ki kojima se pridružilo 12 studenata/tica iz sarajevske regije.

Prvi dan Akademije, o korupciji u BiH govorio je Srđan Blagovčanin – Transparency International BiH. O pojmovima i pojmovnim oblicima korupcije za prisutne je govorio Vladimir Pejičić, nekadašnji polaznik Akademije i sadašnji alumnista.

Obilazak Parlamentarne skupštine BiH upriličen je drugi dan, a akademci/ke i studenti/ice su tom prilikom mogli da se iz prve ruke upoznaju sa načinom rada i organizacijom ove institucije.

Nakon obilaska, svoj dvodnevni rad sa akademcima/kama je otpočeo Borko Kikić – ATRIA Group koji im je kroz praktične primjere i razne vježbe predstavio kako na najbolji način ostvariti uticaj u političkom komuniciranju.

Posljednji dan, prisutnima se obratila Hana Imširević, alumnistkinja Akademije koja je sa sadašnjim akademcima/kama podijelila svoja iskustva pri pohađanju Akademije i T.A.L.K.S. metodologijom sa kojom se susrela prvi put upravo ovdje. Nakon njenog izlaganja, akademci/ke i studenti/ice su zajedno sa članovima Perpetuum mobile tima održali praktičnu vježbu T.A.L.K.S. nastupa i planiranja istog.

Polaznike u narednim mjesecima očekuju još 2 modula na kojima će se obrađivati teme iz političkog rada, ali i političke teorije, koje su od presudne važnosti u njihovom angažmanu.

„PERPETUUM MOBILE – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka provodi program „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ koji, u kontinuitetu, traje od 2007. godine i ima za cilj da osposobi mlade lidere/ke političkih partija i da podrži novu generaciju političara/ki koji će sarađivati u cilju unapređenja njihovih zajednica i društva u cjelini. Realizaciju projekta „Novi inovativni politički lideri za novu političku fazu BiH“ omogućila je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

 

Završen drugi modul Akademije za političke lidere/ke u BiH
Tagged on: