Budi muško klub Banja Luka, kao klub koji se svakodnevno bori za ravnopravnost u društvu, organizovao je akciju zajedno sa Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkom školom i Školom učenika u privredi u Banjoj Luci povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Širom svijeta se obilježava 8. mart – Međunarodni dan žena koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, za koju su se izborile još sredinom 19. vijeka.

Članovi BMK-a zajedno sa profesorima, iskoristili su dio redovnog školskog časa da na kreativan način informišu srednjoškolce/ke o nastanku, istorijskom razvoju i značaju 8. marta. Najjaktivniji učenici su nagrađeni simboličnim zahvalnicama, jer svojim angažmanom doprinose ravnopravnosti u društvu.

 

Poruka članova/ica kluba ja da je potrebno svaki dan u godini poštovati i unapređivati prava žena, a ne samo jednom godišnje. Bez obzira na trenutno stanje nastojte da svaki dan posvetite pažnju i ljubav majkama, sestrama, suprugama, kolegicama i zajedno s njima se izborite da svaki naredni praznik dočekaju ravnopravnije i poštovanije.

Akcija se održala u okviru projekata „Incijativa mladića“ koje CARE International i Perpetuum Mobile sprovode u Banjoj Luci i regionu, a podržan od strane Švajacarske ambasade u Bosni i Hercegovini i Austrijske razvojne agencije.

 

Budi muško klub Banja Luka u „osmomartovskoj“ akciji!
Tagged on: