Članovi/ice Budi muško kluba Banja Luka su ponovo oduševili sugrađane/ke svojom flash mob akcijom povodom Narandžastog dana – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održanoj juče (26.11.2018.) na Trgu Krajine u Banjoj Luci.Preko 30 članova/ica uspjelo je privući veliku pažnju prolaznika i svojim plesnim performansom predstaviti im važnost koju život bez nasilja ima za njih.

Kako je akcija izgledala pogledajte u videu koji su članovi/ice pripremili za vas kikom na link , a čiji je autor izvrsni Milan Bajić.

Ove godine, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama započinje svjetska inicijativa “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koja završava 10. decembra, upravo na Međunarodni dan ljudskih prava. Time se ističe da je nasilje nad ženama kršenje temeljnih ljudskih prava.

47,2% žena u Bosni i Herceovini je do svoje 15. godine iskusilo neki oblik nasilja – navodi se u istraživanju koje je provela Agencija za ravnopravnost polova u BiH uz podršku UNFPA i UN WOMEN 2013. godine. Najčešći oblici sa kojima se žene susreću je psihološko i fizičko, ali i seksualno i ekonomsko nasilje. Ovi, nažalost poražavajući, podaci su i jedan od razloga zbog kojih Budi muško klub Banja Luka i Institut “Perpetuum mobile” svojim djelovanjem se trude da povećaju svijest kod mladih, ali i onih starijih, o važnosti prevencije i sprječavanja svih oblika nasilja.

Članovi/ice BMK Banja Luka ponovo iznenadili sugrađane/ke povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Tagged on: