Od ponedeljka 24. septembra 2018. godine, Banja Luka je bogatija za još jedan grafit „Budi muško“ kluba Banja Luka. Ovaj put lokacija grafita je u naselju Nova Varoš, na zidu zgrade koje je prethodno bila išarana porukama mržnje. 

Grafit nosi poruku „Reaguj ljudski, protiv nasilja“, a uradili su ga aktivni članovi/ce „Budi muško“ kluba Banja Luka i partnerske organizacije Perpetuum Mobile Banja Luka. Ovom kampanjom su mladi iz Banja Luke još jednom, na kreativni način, ukazali na problem vršnjačkog nasilja, ali i nasilja generalno, te poslali svoju poruku svim srednjoškolcima/ama da na nasilje treba da reaguju i spriječe da do njega dođe.

Aktivnost je implementirana u sklopu projekta „Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa“, i projekta “Muškarci i dječaci kao partneri u promovisanju rodne ravnopravnosti i rješavanju pitanja ekstremizma i nasilja mladih na Zapadnom Balkanu”, koje Institut Perpetuum mobile sprovodi u Banjoj Luci. Projekti su podržani od strane Švajcarske Vlade u Bosni i Hercegovini, Austrijske razvojne agencije i OAK Fondacije a implementiraju se uz podršku CARE International, Balkans.

Drugi grafit protiv nasilja u Banjoj Luci
Tagged on: