JU “Ugostiteljsko – trgovinsko – turistička škola” Banja Luka, prva u Republici Srpskoj prepoznata je kao škola izvrsnosti.

Tim povodom danas je ovoj školi zvanično uručena plaketa.

Škola izvrsnosti je koncept razvijen kroz projekte: “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri za obrazovanje o životnim vještinama na Balkanu.
Inovativni pristupi u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova”

Na ovom događaju učestvovalo je preko 70 učesnika, predstavnici donatora, rukovodstvo i učenici škole, te predstavnici našeg Instituta.

Izuzetno smo ponosni na dugogodišnju saradnju, radujemo se nastavku ovog programa i novim zajedničkim aktivnostima s ciljem da ova škola dobije podršku i nastavi raditi na prevenciji vršnjačkog nasilja i promociji zdravih životnih stilova.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”, koji podržavaju Vlada Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.

#YMI#CareInternational#CARE#ProgramY#SvicarskauBiH#AustrianDevelopmentAgency#OakFoundation

JU “Ugostiteljsko – trgovinsko – turistička škola” Banja Luka, prva u Republici Srpskoj prepoznata je kao škola izvrsnosti.