slika-1Fantastičan flash mob na Trgu Krajine, mladi iz Sarajeva, Mostara, Zagreba, Banja Luke, ogromne količine emocija i pozitivne energije na jednom mjestu, u jednom danu! “MLADI SU USTALI PROTIV NASILJA”! Orange Day obilježili smo plesom, pjesmom, balonima i naravno, narandžastom bojom.

Dan je upotpunjen i konferencijom u Domu omladine, predstavljena su  postignuća projekta “Inicijativa mladića – dječaci i muškarci kao saveznici u prevenciji nasilja i rodnoj transformaciji na Zapadnom Balkanu” podržanog od 15202574_10155249591497119_3413737603951430619_nstrane Austrijske razvojne agencije i CARE International organizacije. Posebne emocije i pažnju izazvalo je prikazivanje  dokumentarnog filma o Draganu Kisinu, članu BMK-a Banja Luka, za koji je i nagrađen. Publika nije ostala ravnodušna ni na poruke članova Budi muško kluba koji su ustali protiv nasilja.

Ova priča ne bi bila potpuna da nam se nisu pridružili predstavnici fakulteta, srednjih škola,  nevladinih organizacija, učenici, članovi  Budi muško klubova  Sarajevo, Mostar i Banja Luka,  prijatelji  iz status M organizacije iz Zagreba, Perpetuum mobile, Care International organizacija, kao i prijatelji iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

slika-4Svi prisutni mogli su učestvovati  u panel diskusiji „Važnost rada sa mladima na temu prevencije nasilja“. Među panelistima našli su se, socijalni radnik i porodični terapeut, gospodin Nikola Dorontić,  socijalni psiholog  Prof. dr Srđan Dušanić, predstavnici škola, članovi i edukatori Budi muško kluba Banja Luka.

To što smo u petak ustali protiv nasilja, plesali protiv nasilja, svirali protiv nasilja i pustili balone protiv nasilja, ne znači da nismo svaki dan protiv nasilja. Budite protiv nasilja svakog ponedjeljka, svakog vikenda,  svakog  25. u mjesecu,  svakog 7. u mjesecu, svaki dan kada pada kiša, svaki dan kada ste srećni… Svaki dan. Svaki dan je pravi dan da budete protiv nasilja!

Video sa ovog događaja možete pogledati ovdje.

 

MLADI USTALI PROTIV NASILJA
Tagged on: