Srđan Dušanić

Strukturalno posmatrano, rođen u Kadinjanima 1974. godine, završio Gimnaziju, diplomirao i magistrirao psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Beogradu 2009. godine iz oblasti Socijalne psihologije. Zaposlen kao profesor na Filozofskom fakultetu, obavljao dužnost prodekana Fakulteta, a trenutno je član Senata Univerziteta u Banjaluci. Sa statističkog stanovišta, objavio je preko 70 naučnih radova iz oblasti psihologije te pet naučnih monografija, održao za razne nevladine i vladine organizacije preko 1400 dana treninga, proputovao skoro 50- ak zemalja. U suštinskom smislu, najvažnije vrijednosti su mu: vjera, porodica i sloboda! Ne odbija kuhanje nekog kreativnog jela, novo putovanje, meč Novaka Đokovića, te dobru knjigu iz psihologije ili religije. Voli i kik-boks, ali ga boli kol’eno. Ukupno posmatrano, što je stariji to je bolji!

 

Jelena Protić Popović

U omladinski sektor je zakoračila u tinejdžerskim danima. Tako je sve počelo. Pamti divne godine druženja, putovanja upoznavanja različitih ljudi na svom putu odrastanja u tolerantnu i odgovornu, ali, i dalje, djetinjasto radoznalu osobu. Društveni aktivizam i stremljenje socijalnoj pravdi odveli su je do diplome socijalnog radnika, a zatim i specijaliste socijalne rehabilitacije. Duži niz godina radi u zdravstvenom sektoru na unapređenju socijalne uključenosti i reintegracije. Voli rad sa ljudima i to što u praktičnim i konkretnim djelima vidi rezultate svojih aktivnosti. Voli da „radi i na sebi“ i u svijetu psihoterapije je stekla zvanje praktičara transakcione analize. Gdje god da krene, Perpetuum mobile je uvijek tu jer se pokretačkoj energiji ovog tima ne može odoliti. Svu ovu teoriju i praksu začinila je slatka, mala, a visoka porodica u čijoj kući uvijek lijepo miriše iz kuhinje i koja pršti od šarenila igračaka, knjiga, crteža, ručnog rada, suza, smijeha – i vrelog ulja.

 

Davorin Marinković

Veteran omladinskog sektora, rane godine proveo u nevladinom sektoru i međunarodnim organizacijama. Ne možete naći ni jednu sliku iz početaka civilnog sektora da ne vidite Davorinovu glavu koja viri negdje. Usput završio Pravni fakultet. Pogledao jednu sezonu Boston Legal i poželio da se prebaci u advokaturu. Njegova smirenost u stresnim situacijama kad tad će biti predmet izučavanja na mnogim studijima, mada ima predanja da ga je neko nekada vidio I ljutog. Sada radi kao advokat specijalizovan za privredu. Ranije mu posao bio da pare potroši, a sada da pare zaradi. Liberal, sin, brat, suprug, otac x 3.

 

John Crownover

John Crownover trenutno obavlja funkciju savjetnika za programe o rodnim i pitanjima mladih u organizaciji CARE Inernational Balkans. Primaran posao su mu programi koji se imlementiraju u Srbiji, Južnoj srpskoj pokrajini Kosovo, Albaniji, Bosni i Hercegovini I Hrvatskoj. Posebnu pažnju pridaje izgradnji kapaciteta neprofitnih organizacijia, pokreta u cilju podrške jednakosti polova i promociji zdravih stilova života kod mladih. Do sada je sarađivao na raznim projektima koji su imali za cilj da uvedu teme rodno zasnovanog nasilja kojim bi se promovisali zdravi stilovi živata kod adolescentnih mladića. U toku proteklih 20 godina, na Zapadnom Balkanu, John je bio fokusiran na razvoj i imlementaciju projekata koji su se fokusirali na smanjene vršnjačkog nasilja, reproduktivno zdravlje, mentalno zdravlje i razvoj uloge omladinskih pokreta u isticanju pozitivnih socijalnih promjena. Takođe, John pruža podršku za organizacije iz drugih zemalja u oblasti razvoja strategija o radu sa mladićima na temama roda, neke od tih zemalja su: Burundi, DR Kongo, Liban, Grčka, Moldavija i Latvija. John obavlja i funkciju predstavnika CARE-a u upravnom odboru Alijanse MenEngage i aktivan je član za oblast Evrope. Bitno je istaknuti i kofacilitaciju CARE međunarodne grupe za učenje pod nazivom Uključivanje madića i dječaka.

 

Vanja Šušnjar Čanković

Pored pisanja naučnoistraživačkih, te čitanja studentskih i stručnih radova, nađe vremena za svoju dušu i uvijek ima preporuku za kvalitetnu knjigu ili dobar film. Nosilac počasnog crnog pojasa u nanbudu, veliki zaljubljenik u fudbal i putovanja, plavuša sa doktoratom. Ono što je uglavnom izdvaja među ostalima su momački apetit, zvonak i zarazan smijeh i to što ima vic za svaku situaciju. Najviše voli provoditi vrijeme sa svojim šmizlama – pričalicom Sofijom, nestašnom Jelenom, veselim Dmitrom i njihovim tatom Milom.

 

Nebojša Kuruzović

Nebojša Kuruzović, samoprozvani pjesnik iz Banjaluke, jedan od pokretača Džez poezi kabarea, nekadašnji dugogodišnji radnik u nevladinom sektoru, danas radnik u vladinom sektoru. Pravnik, muzičar, glumac, pjesnik, debitant, roleraš… Otac troje djece ali najviše poznat kao sin Vide i Buce. Ne pristaje na kritiku koja ne daje neka rješenja. U tom duhu napravio je i blog pod nazivom „Nova rješenja“. Ozbiljno tvrdi da niko ne smije „A“ reći ovoj omladini ako joj nisu nešto ponudili. Vjeruje da treba da mladima damo neki kvalitet i vjeruje da će ga oni prepoznati.

 

Nikolina Talijan Hinić

Voli da putuje, upoznaje druge kulture, a naročito nove kuhinje. Bilo gdje da se nađe na planeti uvijek je aktivna i doprinosi razvoju zajednice u kojoj boravi. Strastvena je u izučavanju održivog ekonomskog i razvoja uopšte. Vjeruje u snagu pojedinca. Želja joj je baviti se organskim uzgojem voća i povrća. Inspiriše je rad sa posvećenim i odgovornim ljudima.