“Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih I zajednice”  Banja Luka od juna 2020. godine, u partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina realizuje  projekat kojim planira doprinijeti boljoj zapošljivosti mladih iz alternativne brige, ali i svim mladih koji su zainteresovani, putem unaprjeđenja njihovih ličnih i poslovnih vještina.

Projekat je namijenjen mladima dobi od 16 do 30 godina iz regije Banja Luka.

Trening je organizovan u 2 modula koji se fokusiraju na razvoj temeljnih životnih vještina i vještina zapošljivosti. U radu će se primjenivati “The Next Economy metodologija” koja će omogućiti mladim osobama da razviju svoje talente – potencijale, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine potrebne za uspješnu integraciju na tržištu rada.

Prije početka treninga, obavićemo individualne razgovore sa kandidatima/kinjama i potpisati Ugovor o redovnom učešću, te izraditi Individualni razvojni plan za svaku mladu osobu.

Mladi će, pored treninga dobiti podršku kroz individiualne i grupne coaching sesije.

Trening počinje u junu 2021. godine i trajaće do oktobra. Radionice će se realizovati jednom do dva puta sedmično, uz poštovanje epidemioloških preporuka (fizička distanca i nošenje zaštitnih maski).

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, moguće je da se treninzi održe on-line.

Učesnicima/cama koji uspješno završe trening, biće dodijeljeni certifikati.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na treningu, možete se prijaviti najkasnije do 15. jula, do 12 časova, putem email-a: [email protected].

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku BMZ – Federalno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, Savezna Republika Njemačka i Hermann Gmeiner Fond Deutschland.

#yeep #soskinderdorfer #soschildrenvillages #jakimladi #Perpetuummobile #sosdjecijaselabih #soszamlade #perpetuummobile #djecijidom

Poziv mladim osoba za učešće na treningu u okviru projekta “Program osnaživanja i zapošljavanja mladih”