„PERPETUUM MOBILE – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka provodi program „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ koji, u kontinuitetu, TRAJE OD 2007. GODINE i ima za cilj da osposobi mlade lidere/ke političkih partija i da podrži novu generaciju političara/ki koji će sarađivati u cilju unapređenja njihovih zajednica i društva u cjelini. 

Akademija za političke lidere/ke u BiH  je namijenjena aktivnim članovima i liderima bilo koje registrovane političke partije u BiH, starosti između 18 i 27 godina koji imaju preporuku (glavnog odbora, predsjednika stranke, predsjednika podmlatka ili drugih zvaničnih struktura političke partije) i podršku za aktivno učešće na Akademiji (bez obzira iz koje političke partije, političke orijentacije, entiteta, kantona, lokalne zajednice, konstitutivnog i nekonstitutivnog  naroda i/ili druge orijentacije, društvene grupe, opredjeljenja po bilo kojoj osnovi dolaze, i bez obzira kojim jezikom govore ili pismom pišu).

Ove godine novina u Akademiji je SOP (Sustainable Online Platforma) – edukacije putem održive online platfome. Platforma omogućava slušanje predavanja online instrumentima s mogućnošću repetativnog aspekta pohađanja i analize činjenica, te međusobne otvorene diskusije sa ostalim polaznicima.

U sastavu Akademije za političke lidere/ke u BiH djeluje T.A.L.K.S. – platforma slobode govora mladih lidera/ki u BiH – nastala je na metodologiji modernih motivaciono-informativnih konferencija i uključuje mlade lidere iz različitih krajeva BiH koji se u svojim inspirativnim govorima bave ključnim aktuelnim pitanjima. Govori se prikazuju i distribuiraju putem kanala društvenih mreža.

Platformu T.A.L.K.S. možete pogledati na linku .

Institut Perpetuum mobile podržava da se prijave svi oni koji su spremni i voljni da:

  • osposobljavaju sebe i ulažu u lični razvoj;
  • sarađuju sa mladima iz drugih političkih partija;
  • pokažu tolerantnost prema različitom;
  • argumentovano ulaze u rasprave sa predavačima i ostalim polaznicima;
  • zastupaju svoje i interese političke stranke iz kojih dolaze i da uvažavaju druge i drugačije;
  • rade na izgradnji sebe kroz aktivno učešće na svim aktivnostima Akademije i izvršavaju svoje obaveze predviđene PRAVILNIKOM AKADEMIJE

U dosadašnjih kontinuiranih 11 generacija „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018) Akademiju je kompletiralo 214 mladih političara/ki iz 33 različite političke partije iz 47 gradova i opštine u BiH. Od 2014. godine polaznici koji su uspješno kompletirali program Akademije organizovani su u Alumni organizaciju.

Zainteresovani učesnici svoje prijave mogu dostavljati popunjavanjem Google forme na linku najkasnije do 25.10. (petka) do 12.00 časova.

Kalendar Akademije:

 

Vremenski period Format Forma
14 – 17. novembar 2019. Modul 1 Četvorodnevni seminar u Banjoj Luci
Novembar T.A.L.K.S. događaj Nastup i prezentacija 5 akademaca/kinja
Decembar Modul 2 Online Akademija – edukacija putem održive online platfome
Decembar T.A.L.K.S. događaj Nastup i prezentacija 5 akademaca/kinja
Decembar Modul 3 Online Akademija – edukacija putem održive online platfome
Januar T.A.L.K.S. događaj Nastup i prezentacija 5 akademaca/kinja
Januar T.A.L.K.S. događaj Nastup i prezentacija 5 akademaca/kinja
23 – 26. januar 2020. Modul 4 Četvorodnevni seminar u Sarajevu

U slučaju da Vam trebaju dodatne informacije ili pojašnjenja, kontaktirajte nas putem e-maila [email protected] ili pozivom na 051/303-310 .

 

POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA NA PROGRAM AKADEMIJA ZA POLITIČKE LIDERE/KE U BIH – 2019. 12. GENERACIJA
Tagged on: