Edukacija za nastavnike i nastavno osoblje osnovnih škola iz regije Doboj u okviru projekta “Vrijeme je za nadarene, talentovane i izvrsne mlade” održana je 26. i 27. novembra 2018. godine u prostorijama Područne privredne komore Doboj.

Naš Institut Perpetuum mobile podržan je od strane Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske u otpočinjanju rada na sistematski organizovanom pristupu kreiranja metodologije i modaliteta edukacije nastavnog osoblja u prepoznavanju darovite djece i omladine u višim razredima osnovnih škola. Ovaj projekat je u skladu i doprinosi realizaciji Omladinske politike Republike Srpske 2016-2020 u oblasti “Izvrsnost”.
Projekat “ Vrijeme je za nadarene, talentovane i izvrsne mlade” je već realizovan u Banjoj Luci, a on podrazumijeva uključivanje osnovnih škola iz dobojske regije, a to su: Doboj, Derventa, Teslić, Petrovo, Brod i Modriča.
Na edukaciji koju je vodila prof. dr Ivana Zečević aktivno učešće je uzelo 19 nastavnika. Zajedno su govorili o prepoznavanju i identifikovanju izvrsnih mladih u različitim oblasima. Svi nastavnici su sa velikim interesovanjem pristupili edukaciji i izrazili radovanje da u narednom periodu pristupe radu sa nadarenim mladima u svojim školama.
“Vrijeme je za nadarene, talentovane i izvrsne mlade” i u regiji Doboj
Tagged on: