Edukacija za nastavnike i nastavno osoblje osnovnih škola iz regije Trebinje (Trebinje, Bileća, Ljubinje, Gacko, Berkovići, Nevesinje) u okviru projekta “Vrijeme je za nadarene, talentovane i izvrsne mlade” održana je 24. i 25. septembra 2020. godine.

Naš Institut Perpetuum mobile podržan je od strane Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske da nastavi sa već otpočetim radom na sistematski organizovanom pristupu kreiranja metodologije i modaliteta edukacije nastavnog osoblja u prepoznavanju darovite djece i omladine u višim razredima osnovnih škola. Ovaj projekat je u skladu i doprinosi realizaciji Omladinske politike Republike Srpske 2016-2020 u oblasti “Izvrsnost”.

Projekat “ Vrijeme je za nadarene, talentovane i izvrsne mlade” je već realizovan u Banjoj Luci, Doboju, a on podrazumijeva uključivanje osnovnih škola iz svih regija iz Republike Srpske.

Na edukaciji koju je vodila prof. dr Milica Drobac Pavićević aktivno učešće je uzelo 22 nastavnika/ stručna saradnika iz 6 opština Istočne Hercegovine. Zajedno su govorili o prepoznavanju i identifikovanju izvrsnih mladih u različitim oblasima. Svi nastavnici su sa velikim interesovanjem pristupili edukaciji i izrazili radovanje da u narednom periodu pristupe radu sa nadarenim mladima u svojim školama.

Vrijeme je za nadarene, talentovane i izvrsne mlade i u regiji Trebinje
Tagged on: